טלטול חרקים בשבת

האם מותר לטלטל חרק (ג'וק) שנמצא קרוב לשולחן במטבח וממאיס ואין דרך אחרת להיפטר ממנו?

תשובה:

שלום רב

מצד איסור מוקצה אכן אין שום חשש, כיון שדינו כגרף של רעי שמחמת מאיסותו התירו להוציאו מהבית. אולם לעיתים יכול להיות כאן חשש של צידה, אם הוא מהיא וצריך לטרוח לרדוף אחריו, ואתה תופס אותו בכף האשפה וכדומה, ובאופן זה אסור, אולם לדחוף אותו עם המטאטא לכיוון הדלת נראה שאינו נחשב צידה כיון שעדיין צריך להתאמץ כדי לתפוס אותו ממש. אם מדובר בחרק שאינו בורח כמו חילזון וכדומה, אין בעיה של צידה ומותר להוציא אותו.

בהצלחה!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    מה עושים כשרואים נמלים חיות על השולחן בשבת , התוך כוס הקידוש , מגש חלות ועל הבגדים ?
    האם מותר בעדינות להעיף אותן עם היד ?
    ניסיתי לנשוף עליהן אך זה לא עוזר.

  2. נושא של "להוציא ג'וק מהבית" [להרוג בשבת אסור] יש שני נושאים:
    איסור צידה. איסור מוקצה. כדי שלא יהיה איסור צידה, צריך שהוא יהיה כזה שקל לתופסו בפעם אחת ולא צריך לרדוף אחריו. כדי שלא יהיה איסור מוקצה צריך שהוא יהיה מאוס.