טכנאי מזגן שלא הגיע והיה הכרח לשכור טכנאי אחר ביוקר

שאלתי היא כזו: אם אני חונך משרד חדש ביום שני בשבוע, ולצורך כך סיכמתי עם טכנאי מזגנים, על התקנת המזגן ביום א' שלפני חנוכת המשרד, אך לצערי ביום א' הוא הודיע לי שהוא לא יבוא, ונאלצתי למצוא טכנאי אחר שיבצע את העבודה, רק מה שקרה זה שהיות והזמנתי את הטכנאי השני בלחץ של זמן הוא גבה ממני תעריף כפול. שאלתי היא אם אני יכול לתבוע את הטכנאי הראשון על הנזק העקיף שהוא גרם לי?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם היה לך הפסד כספי או אי נעימות רבה המצדיק לשכור את שירותיו של טכנאי אחר בתעריף כפול והטכנאי הראשון היה מודע לדחיפות שבדבר, הטכנאי הראשון חייב לשלם את הנזק שנגרם לך עד כדי גובה השכר שהיית משלם לו הוא היה עושה לך את העבודה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שלג סעיפים ה-ו ובסמ"ע שם ס"ק כה.