ויתר מראש על כל טענה ועכשיו רוצה לתבוע

ברצוני לשאול האם אדם שחתם מראש שהוא מוותר על כל סוג של טענה או תביעה ולאחר מעשה רוצה לתבוע האם יש לו זכות?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בהחלט יכול להיות שעדיין יש לו את האפשרות לתבוע.

אדם יכול למחול על חיוב שכבר נוצר ולא על חיוב עתידי. כמו כן, אין תוקף למחילה על טענה של מום או אי התאמה במקח וממכר, מבלי לפרט. בנוסף לכך, ייתכן שאין כאן מחילה על הכסף אלא על זכות התביעה בבית דין ולא ברור אם יש לה תוקף.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רט סעיף ד וסי' רלב סעיף ז ובשו"ת מהרש"ם ח"ה סי' כב. ועיין עוד בעלון המשפט גליון 11 עמוד ג.