עיקור חתולה לצורך שמירת בריאותה

שלום לכבוד הרב,
רציתי לדעת האם מותר לעקר חתולה לאחר שנאמר מהוטרינר כי אם היא תכנס להריון היא תמות מאחר שהיא סובלת משבירת אגן שלא התאחה כמו שצריך? תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אסור לסרס חתולה גם אם זה לצורך שמירת חייה. אולם אפשר שמותר לומר לו לסרסה בגרמא,

ראה כאן בהרחבה בענין

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. נתקלתי בנושא בפירוט כאן (ויקישיבה) –

    http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=%D7%A1%D7%A8%D7%99%D7%A1#.D7.A0.D7.99.D7.AA.D7.95.D7.97.D7.99_.D7.A1.D7.99.D7.A8.D7.95.D7.A1_.D7.91.D7.A2.D7.9C.D7.99_.D7.97.D7.99.D7.99.D7.9D

    ניתוחי סירוס בעלי חיים

    סירוס על ידי גוי אסור לומר לגוי לסרס בהמה של יהודי, ואם לקחה הוא עצמו וסרסה – מותר. ואם הערים ישראל בדבר זה, או אפילו לא הערים, אלא שהגוי מכירו ומכווין לטובתו – קונסים אותו, ומוכרה לישראל אחר, ואפילו לבנו הגדול מותר למוכרה, אבל לבנו הקטן אין מוכרה, ולא נותנו לו[424]; ויש מי שכתבו, שמוכרה אף לבנו הקטן[425].

    יש אומרים, שמותר לתת בהמה לגוי למחצית שכר, אף על פי שהגוי בוודאי יסרסנה[426], ויש אוסרים[427].

    מותר למכור לגוי בהמות ותרנגולים, אף על פי שהגוי בוודאי קונה אותם לסרסם, ויש אוסרים[428]; ואם הגוי הקונה אינו מסרס בעצמו אלא נותן לגוי אחר לסרס, מותר למכור לו לדעת כולם[429]. ואף אם מוכר לגוי, ואומר לו שיתנם לגוי אחר שיסרסם, ואחר כך חוזר וקונה ממנו, מותרת הערמה זו[430].

    יש הסבורים, שמותר לומר לגוי לסרס את בהמתו-שלו[431]; ויש מי שסובר, שגם בזה יש איסור אמירה לגוי[432].

    אכילת בהמה או עוף שסירסום יש מי שכתבו, שישראל שסירס בהמה, או שסירס הגוי בשבילו, אסור לו לאכול בהמה זו, אבל יהודי אחר מותר לאכול[433]; ויש הסבורים, שהשור עצמו מותר באכילה גם לבעליו שסירסו או שסירס הגוי בשבילו[434].

    יהודי שמסרס תרנגול בדרך של איסור תורה לצורך פיטום, אסור לאכול תרנגול זה, ואסור ליהנות ממכירתו; ואם עשה את הסירוס בדרך אחרת, כגון שהזריק חומר מסרס לראש התרנגול, או שנטל כרבולתו, התרנגול מותר באכילה[435].

    אופנים של איסורי סירוס אסור להזיז את איבר המין של פר ממקומו כדי שלא יוליד עוד, אף על פי שהוא עדיין יורה כחץ, וכן אסור להושיבו במים כדי שיתבטל כוח המין שלו, וכל זה בגדר סירוס[436].

    סירוס בעלי חיים בעקיפין על ידי סתימת העורק המוליך דם לאשכים, אשר גורם בכך לניוון האשכים ולעקרות הבהמה, מותר על ידי גוי[437].

    סירוס לצורך לימוד רפואה אסור לסרס בעלי חיים לצורך לימוד רפואה, ואפילו נקבות שלהם, ואפילו אם עושים בדרך שאין בו צער בעלי חיים, כגון על ידי הרדמה[438].