ייחוד הרבה אנשים עם הרבה נשים

אני לומד עכשיו מקצוע בכיתה שיש בה בערך 30 גברים חילונים, אחד דתי (לא יודע עד כמה) ואני שאני חרדי. מצד הבנות יש חילוניה אחת וחרדיה אחת.
השאלה אם יש כאן בעיה של יחוד
זכור לי שיש עיקולי ופשורי לספרדים שפוסקים כמו השו"ע כל זמן שאין 3 גברים ו3 נשים, מלבד מה שפרוצים לא מועילים
המורה נועל את הכיתה במהלך השיעור כדי שלא יפריעו לנו. (יכול להיות שאפשר לבק ממנו לא לעשות את זה אם יהיה הכרח)
אנחנו בקומה שלישית ולא רואים כלום מהחלונות
השיעור הוא בערב עד 10 בלילה
אם יש היתר – האם יש הבדל אם יום אחד אחד מהדתיים לא הגיע\החרדית לא הגיעה?

עוד משהו שחשבתי עליו – יש בדלת הכיתה חלון זכוכית, ומי שיעמוד בחוץ וישתדל יוכל לראות את מה שקורה ברוב הכיתה

תשובה:

שלום רב

אין כל חשש של ייחוד, מבחוץ ניתן לראות, אני מניח גם שיש אפשרות שאנשים יבואו לכיתה – מנהל מזכירה או מישהו אחר [ואף שהדלת נעולה כיון שיש בושה שלא לפתוח סבר הגר"מ פיינשטין שזה נחשב כפתח פתוח לרשות הרבים], בצירוף זה שהנשים יש להן בעל בעיר וכדומה. לא נראה שיש כאן חשש כל שהוא.

מקורות:

עצם הנדון באנשים רבים ונשים רבות כשהם פרוצים אם יש בכך איסור נחלקו הדעות, אמת שהבית שמואל ס"ק יא והחלקת מחוקק ס"ק ט בסי' כב אסרו זאת, אולם יש שהתירו, ראה עצי ארזים שם ס"ק יא, חקרי לב סי' יט, וראה עוד בדבר הלכה סי' ט ס"ק י. כך שגם כאן יש צירוף להיתר.