בסד
שלום רב
רציתי לדעת מדוע זמן הדלקת נרות שבת קודש הוקדם בשעה השבוע ?
והאם צאת השבת עכשיו לפי רבינו תם היא שעה קודם ביחס לשבת הקודמת ?
אדם שמחמיר יכול להוציא את השבת ב 19:15 במקום ב 18:15 או שאין בכך עניין בכלל ?
תודה .
שבת שלום ומבורכת

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את שאלתך. השבת מתחילה באופן קבוע בשקיעת החמה [ומקדימים מעט משום תוספת שבת] ומסתיימת בצאת הכוכבים. השעה שבשעון שלך אינה רלוונטית.. לכן השבוע שיש שעון חורף שבת נכנסת מוקדם יותר מבשבוע שעבר. צאת השבת לפי רבינו תם 72 דק' אחרי שקיעת החמה, זה נתון שלא משתנה, כך שהשבוע זה שעה מוקדם יותר בגלל שינוי השעון.