לומר דברים שבקדושה מול אמא עם מכנסים

לכבוד הרב שלום.
1)האם מותר לי לומר דברים שבקדושה מול אמי הלובשת מכנסיים ארוכים?
2)בישיבתי אני מתפלל מאחורי ילד שלא מתפלל בכלל.האם מותר להתפלל שמונה עשרה מאחוריו?כי למדתי שאסור להתפלל מול מישהו שלא מתפלל כי זה נראה כאילו אתה מתפלל אליו.
3)אם הילד הזה מספר בדיחה ממש מצחיקה ואני באמצע שמונה עשרה ולא מצליח לעצור את הצחוק.אני עובר עבירה?

תשובה:

שלום רב,

  1. כן מאחר שהיא מכוסה.
  2. לא שמעתי דבר כזה. אדרבה הוא יראה איך שאתה מתפלל ברצינות, אולי זה ישפיע גם עליו.
  3. הילד שמפריע, עושה עבירה חמורה, לא רק שהוא עצמו חוטא בכך שהוא לא מתפלל הוא גם מחטיא אחרים. תנסה עד כמה שאפשר שלא להתייחס אליו ועל ה"בדיחות" שהוא אומר לך באמצע שמונה עשרה. אולם אם בכל זאת לצערנו הצלחת, יתכן שזה ייחשב כעין אונס וכדי

הצטרף לדיון

תגובה 1