עשיית מקווה פרטי בבית

תודה רבה על התשובות היקרות, ושוב שאלה בדבר שהסתפקתי בו, יש לי חבר שרוצה לעשות מקוה פרטי בבית שלו, ואחרי שעברתי איתו על כל התוכניות של בניית האוצר, שמתי לב שהבריכה הצמודה לאוצר (שאמורה לשמש גם כמקווה, אחרי שרוקנו אותה כליל למחרת בבוקר היא היתה מלאה למחצה מחמת מי תהום שמתחתיה, והסתפקתי האם בגלל שהמים עולים מהאדמה שדינן כמקווה יכולים להטביל בהם כלים, וכמובן באופן שהמים לא זוחלין אלא באשבורן

תשובה:

שלום רב

מובן מאליו שמעיין כשר לטבילה. אבל כיון שלא מדובר בנביעה טבעית ויש כאן בנייה של בריכה, עלולות להיות שם בעיות שרק מומחה שם לב אליהן, לכן לא הייתי סומך בשום אופן על מקווה הנעשה באופן עצמאי לענין טבילת נשים או כלים, בלי שמומחה לעניני מקוואות בדק את המקום.

בהצלחה רבה