נטילת ידיים של הבוקר בשירותים

בס"ד

שלום לכבוד הרב
רציתי לדעת האם ניתן ליטול ידיים בבוקר בחדר השירותים שבו יש אסלה ? מדובר על נטילת ידיים ראשונית כשאני קמה מהמיטה.
נטילת ידיים לסעודה אני וודאי מקיימת במטבח.

תשובה:

שלום רב,

לכתחילה לא נוטלים ידים בשירותים שיש בו אסלה. ובכל מקרה לא מברכים שם על נטילת ידים.

מקורות:

ראה כאן וכאן.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. בסד
    לא הבנתם.
    אני נוטלת ידיים בחדר השירותים בבוקר מייד לאחר שאני מתעוררת ולא מברכת על נטילה זו. ולאחר מכן כשעושה צריכיה נוטלת במטבח ואז מברכת. האם זה אסור ?

  2. בסד
    הבנתי. תודה ועוד כמה שאלות בנושא זה :
    1. אם בלילה אני צריכה ללכת לשירותים , והחדר שלי נמצא בקומה שנייה וחדר השירותים לידו האם אני יכולה ליטול החדר השירותים ואז ללכת לחדר ולברך על נטילת ידיים וברכת אשר יצר ?
    הייתי מעדיפה ליטול במטבח אבל החדר של הוריי נמצא לידו ואני לא רוצה להפריע להם.
    2. אדם שנכנס לחדר האמבטיה שבו יש אסלה , צריך ליטול ידיים לאחר שיוצא משם גם אם לא עשה צרכיו אלא נכנס רק לצורך אחר כמו: כביסה,ניקיון החדר וכדומה ?

  3. בשעת הדחק כזו תוכלי ליטול שם ולנגב ידים בחוץ, ואז את יכולה לברך בחוץ או בחדרך.
    על כניסה לשירותים ללא עשיית צרכיו, ראי כאן
    http://din.org.il/2012/12/01/%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%A9%D7%A0%D7%9B%D7%A0%D7%A1-%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%90-%D7%97%D7%A4%D7%A5/
    אגב את יכולה הרבה להעזר במאגר השו"ת שלנו ובחיפוש גוגל באתר [נמצא בתחתית כל דף] זה יפתור לך הרבה שאלות.