זכויות יוצרים בטקסט הגדה של פסח שפורסם באינטרנט

שלום
יש באינטרנט חברות שמכינות הגדות של פסח מעוצבות עם אפשרות להוסיף תמונות כיתובים וכו' באופן אישי, ואז מדפיסים לך את זה. בד"כ הטקסט של ההגדה סגור בפני עריכה. אך יש חברה שלא סגרה את הטקסט, ויש אפשרות לשנותו ולעורכו, וממילא גם להעתיקו. שאלתי היא: האם מותר להעתיק את הטקסט ולהשתמש בו שימוש לא מסחרי, בלי לבקש רשות? התרשמתי שאם אשאל תאמר לי הפקידה שאסור, אבל היא לא הבעלים, ואין לי כ"כ גישה לבעלי הזכויות. לכאורה כיון שזה פרוץ באינטרנט יש מקום להתיר מדין "אבודה ממנו ומכל אדם" כזוטו של ים ושלוליתו של נהר (וכיו"ב בכל חומר – טקסט או שיר וכיו"ב – שמישהו הציב אותו באינטרנט ולא נעל אותו בפני הורדה). אשמח לתשובה מנומקת, ואם אפשר אשמח גם לדעת מיהו הרב המשיב.
תודה רבה, תזכו למצוות!

תשובה:

שלום רב,

למיטב ידיעתי אין זכויות יוצרים על עבודת הקלדה אלא על יצירה חדשה ולכן אין זכויות על טקסט של הגדה של פסח, אלא על העיצוב המיוחד וכדו'.

הטענה של אבודה ממנו אינה טענה משום שאף היוצר עדיין משתמש ביצירתו ומפיק ממנה ריווח.