אדם שלא שמע חלק מהקריאה בתורה בשבת

לעיתים קורה שדווקא בזמן קריאת התורה בשבת קודש בבית הכנסת, עלי לצאת להתפנות.
האם במקרה בו נניח אני מפסיד את אחת העליות, אני יוצא ידי חובה בשניים מקרא ואחד תרגום שאני קורא?
ואם לא, כיצד יש לנהוג?

תשובה:

שלום רב

שנים מקרא לא יעזור לענין הזה, קריאה בתורה בשבת זו מצוה בפני עצמה, המצריכה ספר תורה וכו'. הראשונים אמנם נחלקו האם הקריאה בתורה היא חובה על כל יחיד, וממילא לא ניתן להפסיד אף מילה, או חובת ציבור, ובכך שקראו בתורה בבית הכנסת די, ויחיד שהפסיד לא חייב להשלים. לכן לכתחילה אין לצאת באמצע, אלא אם כן יש חשש איסור של בל תשקצו, כלומר, אם נראה לך שלא תוכל לעמוד כך 72 דקות בלי להתפנות, שאז ודאי יש חובה לצאת.

מקורות:

ראה עוד כאן.