מדוע לא חוששים להדליק אור לפני שבת

בסד
שלום רב
רציתי לדעת מדוע אנשים חרדים שרוצים להחמיר מבקשים להתקין להם שעוני מים מהודרים כדי שלא יהיו רישומים והעברת מידע לתאגיד אודות הצריכה , אך אותם אנשים לא חוששים להדליק חשמל לפני כניסת השבת בידיעה שהאור והמקרר יפעלו בשבת קודש וכן יהיו רישומים בחברת החשמל אודות הצריכה ?
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

כל פעולה שנעשית לפני שבת, אין כל בעיה שתהיינה השלכות בשבת. בדיוק כמו שמדליקים נר שבת לפני שבת, כדי שהאש תדלק בשבת. הנושא של הרישומים וכד', הוא רק על פעולות הנעשות בשבת עצמה. כגון שאדם פותח ברז בשבת את הוא יוצר רישום ע"י מעשה בעצם השבת, ורק בזה יש דיון האם זה מותר או אסור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני לא רוצה להיכנס לנישה הזו. את צריכה להבין שלא כל אדם שאומר משהו הוא נטול אינטרסים…. אני לא אומר כלום על משמרת השבת, אני פשוט לא יודע. אבל דבר אחד אני יודע שהרב לוי יצחק הלפרין הוסמך ותמיד היה מתייעץ בכל עניינים אלו (חשמל בשבת וכד') עם הגרש"ז אוירבך זצ"ל. אם את סומכת עליו. את בהחלט יכולה לסמוך על המכון הטכנולוגי