התרת נדרים על מנהג טוב

שלום,
לפני כחמישה חודשים התחלתי לומר פרק שירה בלי להגביל את הזמן. בחודש האחרון קצת פיספסתי (לפעמים אני משלימה ואומרת פעמיים). האם רצוי לעשות על זה התרת נדרים? האם אפשר?

תשובה:

שלום רב

אם היתה זו החלטה לומר בקביעות פרק שירה ולא אמרת שיהיה בלי נדר, יש לעשות התרת נדרים, ככל מנהג של מצוה שלא התנית עליו כך. אולם אם כוונתך מתחילה היתה להשתדל בענין זה אבל לא כהחלטה של ממש, אין צורך בהתרת נדרים.

בהצלחה