מטריה המחוברת לעגלה בשבת

בס״ד , האם עגלת תינוק שיש לה חיבור של מטריה להגן מהגשם, ניתן בשבת לפותחה וכאשר היא סגורה היא מכסה למעלה מ8×8 טפחים ? והאם בכלל מותר ללכת עם המטריה המחוברת לעגלה אם המטריה היתה פתוחה מע״ש, או שאיסור המטריה חל לדעת האחרונים בעצם מראית העין או עובדין דחול?( אגב : ישנו עירוב) ועוד מה הדין לעידן המודרני שכיום ישנם דרכים בהן המטריה היא לבוש יום יומי ( כגון בסין) שכנראה בשנים הקרובות יופיע בכל מקום ( זה מעין מטריה המחוברת למעיל גשם ( ונניח שהיא פתוחה מע״ש ?

תשובה:

שלום רב

אם המטריה היתה מחוברת לעגלה מבעוד יום, דינה כגגון ולא כמטריה ומותר לפותחה בשבת, כך כתב בס' שמירת שבת כהלכתה פרק כד סעיף יג.

אם זה יעשה ממש ככובע למעיל, דינה ככובע המהודק היטב, שהואיל ואין חשש שמא יעבירנו ד' אמות ברשות הרבים הדבר מותר, ראה שו"ע סי' שא סעי' מ – מא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לשאלה השניה , נניח שיש עירוב ואין בעיה של רשות לרשות, ונניח שזה כובע מטריה (אפשר לראות דוגמאות אצל אנשים בסין) ממש כובע שנועד להגן מפני הגשם או השמש שמונח על הראש ויש לו מטריה ("מטריית כובע") והוא אינו מחובר לזקט אלא מונח על הראש מה יהיה הדין?