צירוף חלות מאפיות שונות להפרשת חלה

אם אפיתי חלות ולא היה מספיק להפרשה ואז הכנתי עוד בצק, האם אני יכולה לצרף את החלות הנאפות עם הבצק כדי להפריש? אם כן, איך אני מצטרפת אותם?

תשובה:

שלום רב

כאשר החלות אפויות והבצק הוא בצק.. מן הסתם את מקפידה שלא ישכו זה מזה ואין כאן צירוף, אבל ניתן לעשות דבר פשוט, לאפות את הבצק, ואז לקחת ת כל החלות הראשונות והשניות יחד לתוך כלי אחד ולכסותם במגבת או סדין או אפילו מונחות על השולחן שלא בכלים נפרדים ומכוסות כאמור, העיקר שיהיו יחד, ואז הן מצטרפות לשיעור חלה וניתן להפריש מהן כשהן אפויות. הדין הזה נקרא "צירוף סל". כך אגב עושים במצות יד לפני פסח.

מקורות:

ראה שו”ע יו”ד סי’ שכה סעי’ א ושם שכו סעי’ א, משנה ברורה סי’ תנז סעי’ ז וביאור הלכה שם. על כך שבתוך עטיפתם אינם מצטרפים ראה ס’ הכשרות עמ’ שעה בשם הגרש”ז אויערבך.