עבודה בשבת ללא חילול שבת

בס"ד
שלום כבוד הרב וחודש טוב ומבורך.
כבודו,אני רווקה וללא ילדים כרגע, בעזרת השם יתברך אני מקווה שזה ישתנה בקרוב. אני גרה לבדי ומפרנסת את עצמי בעזרת ובזכות השם יתברך. אתמול הוצעה לי הצעת עבודה בבסיס צה"ל כעובדת בחדר אוכל. העניין שהם אמרו שאחת לחודש אצטרך לעבוד בשבת. אני הבהרתי שאת השבת אני לא אחלל בעד שום הון שבעולם חס ושלום. הם אמרו שאין בעבודה כל מלאכה אסורה בשבת וכי המשגיח מקפיד על כך ביותר ולחומרה ובנוסף נשארים לישון כל השבת במגורי בנות ורק במוצ"ש מחזירים אותי הביתה. כבוד הרב אני מזה כמה שבועות מנסה למצוא עבודה והתנאים שם לא רעים כלל. האם מותר לי לעבוד בשבת בתנאים שציינתי? קצת מציק לי לחשוב שאני יעבוד בשבת גם אם ההלכה מתירה בתנאים הללו שכן הובטח לי שאין כל מלאכה אסורה בעבודה. מה הרב מורה לי לעשות? לוותר או כן לקבל את ההצעה?
תודה רבה ומחילה על הטירחה

תשובה:

שלום רב

אם אכן העבודה היא ללא בעיה של חילול שבת כלל, אין בעיה. השכר הניתן לך שם הוא חודשי, וממילא שכר השבת ניתן לך ב"הבלעה" יחד עם שכר ימי החול, ובאופן זה אין איסור של שכר שבת. כך לגבי מלצרות במלונות בתי חולים וכיוצא בזה. ראי כאן הרבה תשובות בענין זה.