מקרא ותרגום בלילה

לכבוד הרבנים שליט"א
הקמנו בית מדרש תורני ציבורי במושב מבית כנסת נטוש כחלק מהפעילות השבועית לקהל הרחב אנו מעוניינים לפתוח שיעור קריאה בתמנית למבוגרים בעיקר לחברה לא כלכך דתיים שומרי מסורת מינוס אמנם בשביל שהשיעור יתפס לפחות לשעה חשבנו מראש להקימו ע"פ 2 מקרא ואחד תרגום אך למעשה השיעור מתבצע בלילה האם לצורך כזה של זיכוי הרבים יהיה מותר או שאנו צרכים לחוש לדברי המקובלים אשר אסרו לקרוא בלילה וכל שכן תרגום יש לציין שאם לא יבוא לשיעור זה בוודאי לא יבואו לשום שיעור אחר.
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

בלי כל ספק מצוה רבה היא! להתבטל מלימוד הוא עוון של ממש וזכות לימוד התורה שקולה כנגד כל המצוות, וענין זה ודאי דוחה את הענין על פי קבלה שלא ללמוד מקרא בלילה.

באופן כללי שמעתי מהגאון הגדול רבי יעקב הלל שליט"א מגדולי המקובלים בדורנו, שאדם שאינו נוהג בכל הליכותיו על פי קבלה לא צריך לחשוש לכך.

בהצלחה רבה יהי רצון שתרבו ותרחיבו את גבולות הקדושה בבית הכנסת!