מסייע לדבר עבירה בהכנסת מחלק עיתונים ליישוב

שלום כבוד הרב,
יש בידי שאלה שלא יודע מה לעשות.
הנני אחראי על שער שמוצב בין שלוש ישובים.
אני בעצם זה שאחראי להכניס את המספרים לשער כדי שיפתח להם.
וביקשו ממני להכניס מספרים של אנשים שמחלקים עיתונים (כמובן עיתונים לא כשרים) .
בעבר שאלתי את הרב הישוב מה לעשות והוא אמר לא להכניס.
אבל אני בעצם בבעיה רצינית,כנראה שיתלוננו על זה שלא פותח להם.
והתקשרו אליי ואמרו לי על זה ולא ידעתי מה לעשות.
אני לא רוצה שיהיו עליי עברות בגלל מספר זה.
מה לעשות האם אני מחוייב מצד הדין להכניס את המספרים האלה אפילו שאני יודע שהם לא כשרים עצם היותי אחארי על השער?
או שאני יכול להגיד להם שלא יעזור להם כלום אני לא מכניס מספרים כאלה ?
שזה מה שיכול לגרום גם לבעיה ומריבה
אני נמצא במצב אמצע…..

תשובה:

שלום רב

כיון שהדבר עשוי לפגוע לך בפרנסה ולגרום לך אי נעימות, אין לך כל חיוב למנוע אותם מלהכנס, בפרט שגם אינך מסייע לעוברי עבירה, אלא רק מסייע לאותו אדם שמסייע להם לעבור עבירה – מצב הרבה יותר עקיף. ראה כאן שכתבנו בהרחבה להתיר אף באופן חמור יותר מהמקרה שלך.