יריקה ברחוב / משחק מונפול בשבת

שלום הרב יש לי שתי שאלות 1.האם צריך להריק כשרואים חתול שחור 2. האם מותר לשחק במונופול בשבת

תשובה:

שלום רב,

1. מותר לירוק. אבל אני חושב שזה לא מנומס… על כל פנים מדובר באמונה טפלה מגוחכת עד להחריד.

2. לגבי משחק מונופול עד גיל בר מצוה אין להחמיר, אולם מעל גיל בר מצוה אין לשחק בו, כיון שכל ענינו משא ומתן ורווחי ממון, כמו כן יש שרושמים את הנקודות, ומי שרגיל בכך ודאי אסור לשחק במשחק זה בשבת מחשש שמא יבוא לכתוב, וכמבואר בהרחבה בס’ שמירת שבת כהלכתה פרק טז.