לפני עיוור בנתינת מטען לטלפון לא כשר

לכבוד הרב כמה שאלות בנושא לפני עיוור וכו' א.האם מותר להשאיל מטען לחבר לפלפון כשלא ידוע מה יעשה אח"ז עם הפלאפון (שאולי יראה בו דברים אסורים וכו או שזה לא בשליטתי ויש כאן כן חסד..).
ב.האם מותר לרשום דברי חיזוק באתרים מסויימים על התורה כשידוע שיש שם גם כופרים שיכולים לכתוב שם גם דברי כפירה וכו'
בנושא אחר האם מותר שיהיה מותקן בפלאפון מקליט שיחות אוטומטי להגנה משפטית במקרים מסויימים או כדי לשמוע שוב מה הצד השני אמר(כשכבר לא נעים לשאול מה..חח) אומנם לעולם לא לשמור הקלטות מביכות ח"ו מה גם שכל השיחות נמחקות לפני שאני שומע אותם למעט שיחות רגישות מבחינה משפטית(כגון הסכם חדש עם חברה מסויימת וכו) או כדי לשמוע שוב כאשר לא הבנתי מה הצד השני אמר
בתודה מראש וישר כוח

תשובה:

שלום רב

א. מותר להשאיל, לא מחייב שישתמש בזה לאיסור, ואם יבחר לחטוא לא אתה הבאת אותו לכך.

ב. מותר. כמובן אם מדובר באתרים מסוננים העומדים בגדרים המתאימים של חברות הסינון המאושרות על ידי הרבנים [אתרוג, נתיב וכדומה].

ג. אתה רשאי להקליט את שיחותיך, אך לא לעשות בזה שימוש שיגרום נזק שלא כדין לצד השני.