רכישת מוצר ממוסד רפורמי

בס"ד

שלום וברכה וכבוד מעלת תורתכם הרבנים האתר דין שליט"א,

שאלה שנשאלה: אחד שאין לא עתה השגה לקנות תכנית תורנית למחשב שיש כמה ספרים וכו' ומצא מוסד פה באמריקא שהוא רפורמי, ויש לו אפשרות לקנות שימוש תוך שנה במחיר שיכול לשלם כיון שנמוך, האם אפשר? או אע"פ שהוא בין תורה ואין לא שייכות כלל עם רפורמים כיון שמ"מ משלם והכסף מתחזק מוסד שליהם יחשב לו כמסייע לעוברי עבריה ?

שאלה שנשאלת נוסף – אדם אחד שקיבל הרבה מכתבים של מוסדות שמבקשים צקדה ובטעות לא בדקה טוב וכתב כמה צ'קים ושלח כבר בדואר הצ'קים, וכשבדקה בחשבונו, מצא שתרם למוסד רפורמי בטעות גמור של אי שימת לב, מה יעשה? מפני דרכי שלום לא יבטל הצ'ק ? (מדובר בכמות קטנה)

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

בנוגע לרכישת התוכנה נראה שאין לאסור, הרי באותה מידה נוכל לאסור רכישת כל מוצר מאדם שאינו שומר מצוות כיון שהוא מקיים על ידי רווחיו חיים שאינם על פי תורה, המוסד הרפורמי קיומו לא תלוי במכירות האלו, הוא קיים בין כך ויתקיים גם לולי זאת, ומדובר באיזו הכנסה צדדית שאין לה משמעות מבחינת קיומו.

לגבי תרומה למוסד רפורמי הייתי מבטל מיד ולא חושש לשום דרכי שלום בענין זה. אדרבה….