השתטחות בפישוט ידים ורגלים על קברי צדיקים

שלום רב! רציתי לשאול מה דעת ההלכה לגבי השתטחות ידיים ורגליים ממש (לשכב על הציון) על קברי צדיקים..האם זה מנהג טוב או שיש בכך ביזיון או שאינו נכון כלל…תודה

תשובה:

שלום רב

יש לענין זה יסוד ושורש בדברי המקובלים, ובטעם הדבר שאין בכך איסור שנהנה מהקבר, כתב בס' ים החכמה עמ' יג, שכיון שעושה כן לכבוד המת ועל פי סוד אף שיש בכך תועלת לתיקון נשמתו של המת, אינו נהנה מהקבר אלא להיפך הנפטר נהנה ממנו. ועוד, שהרי מצוות לאו להנות ניתנו. אולם האריך להתריע, שענין ההשתטחות אינו אלא למי שיודע לכוין את היחודים כהלכה, שאל"כ יאחזו בו הקליפות חלילה, כמבואר באר"י בשער רוח הקודש.