מה עושים עם בקבוקי יין אוצר בית דין?

ב"ה
שלום וברכה, לאחר השמיטה שעברה קיבלתי מלקוחות בעבודה יין מאוצר בית דין שלא ידוע לי אם הופקר או לא. לא קיבלתי על זה תשובה חד מ'מעית ולכן הבקבוקים (2) מאז שמורים בארון. בזמן הפקר של השמיטה הנוכחית, האם יש אפשרות להפקיר גם את אותם בקבוקים? אם לא, מה עלי לעשות עם זה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שקצת התבלבלנו כאן… אם היין הוא אוצר בית דין של כשרות מוסמכת, זאת אומרת שהם הקפידו שהכרם יהיה מופקר לכל וכל המלאכות יעשו רק לצורך אוצר בית דין ובאופן המותר וכו'. את הבקבוקים עצמם אין כל צורך כרגע להפקיר! הם יכולים להיות בבעלותך או בעלות כל אדם אחר, רק כשיבוא חג הפסח – זמן ביעור שביעית, אם יהיו עדיין קיימים, יש להפקיר אותם ולא לזכות בהם שנית עד לאחר שביעי של פסח.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה. מדובר ביין שקיבלתי לאחר הפסח של השמיטה שעברה בהכשר אוצר בית דין ולכן לא ידעתי מה לעשות עם זה.
    עלי לחכות לפסח השנה?

  2. אם הוא לא הופקר בזמנו, זו בעיה והיין אסור בשתיה, אבל שוב, מדובר ביין שיוצר מפירות שביעית של לפני שמונה שנים, לא מענבי השנה החולפת.