כיצד שמחים בחג?

שלום רב רבנינו הנכבדים
אני מודאגת מדבר מה,
לקבוצת הכדורגל שאני אוהדת "מכבי חיפה" יש עליה קללה כבר כמה שנים. הקבוצה הזאת מזכה אותי במצוות השמחה וללא ספק השמחה שלי תלויה בה מאוד, בקבוצה נמצאים גם כמה שחקנים צדיקים מאוד! זה כבר כמה שנים שמועדון הכדורגל הגדול בארץ עובר דברים לא הגיונים ומעבר לנסיונות של השחקנים,מחזור 5 עם 0 שערים…הקבוצה עם השחקנים הטובים בישראל ועם החלפה של מספר רב של מאמנים רק בשנים האחרונות…
למי צריך לפנות בשביל הסרת הקללה?

תשובה:

מועדים לשמחה,

בימים אלו את נשמעת מודאגת. ימים אלו הם ימים בהם אנו מצווים לשמוח! "ושמחת בחגך" אז עלייך להתגבר על הכל ולהיות בשמחה ולא להיות מודאגת. נדמה לי שבדיוק בימים שאנו מצויים הכי הרבה לשמוח במהלך השנה, דווקא הקבוצה שאת אומרת שהם מסייעים לך לקיים את מצוות השמחה, גורמים לך לההיפך… אולי זה יגרום לך למחשבה שניה?? שהשמחה צריכה להיות שמחה אמיתית ולא שמחה התלויה אך ורק בנצחונות הקבוצה?

אמנם דין השמחה כתוב בגמרא וברמב"ם שהוא נעשה ע"י קניית מתנות. אבל ע"י המתנות אנו מקווים להסתייע על ידם כדי להגיע לשמחה. ולא לשמחה התלויה ומותנית בנצחונות הקבוצה.

לעצם השאלה, אני לא יודע איך לסייע לקבוצה. ברור שככל שיקפידו יותר על שמירת השבת, יהיה להם טוב יותר.