משחקים בשבת

האם מותר לאחד מעל גיל 13 לשחק בשבת ובחג במשחקים הבאים לפי ההלכה של הספרדים
(מדובר על אחד שגם ככה ישחק אז לפחות מה שאסור שלא חס ושלום יחלל השבת)
האם דמקה מותר לשחק בשבת וחג? סנוקר? מונופול? רמי קוביות? קלפים?
טניס מגרש וטניס שולחן? שש בש? שח-מט? דומינו? פוקר?

מחילה על ריבוי שמות המשחקים, פשוט הבנתי שחלק מותר וחלק אסור אז אני רוצה שהרב יעשה לי
קצת סדר בנוגע להלכה הזאת מה מותר ומה אסור.

תשובה:

שלום רב

מותר לשחק למעט משחקים שבדרך כלל רגילים לשחק בהם על כסף או רווח אחר. כמו כן יש להמנע מטניס מגרש שהוא נוגד לגמרי את קדושת השבת. באופן כללי נועדה השבת לעסוק בה בדברים מרוממים יותר וכדאי להשתדל כמה שיותר לעסוק בתורה מצוות ומנוחת השבת ולא במשחקים ושאר ענינים שמתאימים יותר לימי החול.

מועדים לשמחה.