קבלן שהזמין כמות גדולה מדי של ברזל

שלום,

אנחנו בנינו בית עם קבלן. שלימנו לו 1200 שקל ליום + עלות של העובדים + עלות של החומרים.

כאשר הזמנו ברזל בניין הרתך אמר שזה כמות גדולה מדי וצריך לבקש מהמהנדס תוכנית חדשה. הקבלן אמר שזו כמות ברזל סבירה. בדקתי עם שכן וראיתי שהוא שילם סכום דומה אז הסכמתי לקנות את הברזל בעלות 13500 שקל.

אחר כך הקבלן החליט שאכן צריך להביא מהנדס מחדש. אחרי הבנייה נשארה 4600 שקל של ברזל.

אני טוען שהקבלן טעה בזה שלא הקשיב להביא המהנדס לפני שהזמנו את הברזל ולכן לא שילמתי לקבלן 4000 שקל (בהנחה שבדרך כלל יישאר קצת ברזל)

הקבלן טוען שהוא בכלל חסך לנו כסף בזה שהביא את המהנדס וחסך לנו בעבודה של ריתוך הברזל.

יש לציין שהייתה הסכמה כללית שהקבלן יקנה חומר שנשאר בערך בחצי מחיר ושהוא גם אמר שימכור את הברזל שנשאר ובסוף לא הצליח. בינתיים פניתי לארבע קבלנים ותושבי האיזור ולא מצאתי קונה לברזל.

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הקבלן אינו חייב לשלם לך עבור הזמנת היתר.

ככל שלא הייתה התחייבות של ממש לקנות ממך את החומר הנשאר, הוא לא חייב לקנות ממך את הברזל.

מקורות:

לכאורה מדובר בשיקול סביר של הקבלן שלא לבקש מהמהנדס לחשב מחדש, בכדי לחסוך את שכר טרחת המהנדס. ואף אם בסוף התברר שהיה עדיף להזמין את המהנדס, אין הוא אחראי על התצאות.

בנוסף לכך, בסוף הרי יימצא קונה לברזל ולא מדובר בנזק של ממש. וכיצד ייתכן שמזיק גמור יכול לשלם במיטלטלין או בברזל לבנייה ואם אדם גרם קנייה מיותרת של ברזל הוא יהיה חייב בנזיקין.