לא תתגודדו בתפילה בציבור

שלום לכבוד הרב, מועדים לשמחה!
בעניין יוהרא במהלך התפילה ובענייני התפילה.
1. האם בני העדה האשכנזית חייבים לעמוד בכל קדיש?
2. האם יש לעמוד גם כשמתפלל עם ספרדים ואף אחד אינו עומד בקדיש מלבד החזן?
3. האם בכל המועד בברכת על המחייה אומרים ״הרחמן הוא ישמחנו ביום הסוכות הזה״?
4. בתפילת העמידה, אם אדם אחד סיים תפילתו ומאחוריו עומד אדם שסיים תפילתו אך לא פסע עדיין (משום שמאחוריו יש אדם שלא סיים) מותר לאשם הראשון לפסוע 3 צעדים?
4. האשכנזים נוהגים ליפול על פניהם בתחנון ביום חול, אם אשכנזי מתפלל בבית כנסת ספרדי האם יכול ליפול על פניו?
5. בישיבה התיכונית בה אני לומד הרבה ילדים שמלפני פוסעים לפני שאני מסיים את תפילת העמידה האם אני צריך לעשות השתדלות ולהתפלל מאוחר יותר במניין אחר? (אין לי אפשרות להתפלל מקדימה)
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

  1. אכן מנהג בני אשכנז לעמוד בכל קדיש.
  2. ראוי לעמוד, אין היום כל כך בעיה של לא תתגודדו כיון שיש המון קהילות ומנהגים שונים, ובכלבית כנסת יש כאלו וכאלו, אבל היושב יש לו סברא לסמוך עליה.
  3. כן.
  4. אם אינו נכנס לתוך ד' אמות של השלישי המתפלל, הוא רשאי לפסוע.
  5. כן, כנ"ל תשובה 2. יש בענין כמה תשובות באתר איני רוצה להאריך מפני קדושת המועד, ראה בחיפוש על פי המילים לא תתגודדו.
  6. חלילה, תתפלל בישיבה ואל תתייחס.

חג שמח!