סגולת הוצאת הספרי תורה לכל נדרי

יש אצלנו בבית הכנסת מחלוקת בעניין האם מותר למכור ספר כל נדרי לכמה אנשים דהיינו להכריז שכל התורם 1000 ש"ח יזכה בספר כל נדרי ואז כל אחד מהתורמים ירים הספר האם זה אפשרי

לציין שבשער הכוונות פתיחה לענייני כיפור וכן בספר פרי עץ חיים יש לדייק שהמצווה היא בהוצאת הספר מן ההיכל וזאת א"א אלא על ידי אדם אחד
אשמח לתשובה עם מקורות כי הדבר ישיב שלום לציבור שלנו ודעתכם מקובלת על מתפללי בית הכנסת שלנו ללא שום פקפוק ובהערצה רבה בתודה מראש
לסיום אני מרגיש חובה לומר לכם שהאתר שלכם יצא שמו למרחקים בהפצת דבר ה' שזו הלכה וי"ר שתזכו רק לגדול ולהרבות כבוד שמיים

תשובה:

שלום רב

מדברי האר"י אכן נראה ברור שהסגולה היא בהוצאת הספר תורה, להעבירו מיד ליד אין בכך סגולה לכאורה, אולם ראה בכף החיים סי' תריט ס"ק טו – יז שיש שנהגו להוציא שלושה ספרי תורה ויש שנהגו להוציא שבעה, כך שאולי תוכלי למכור בנפרד כל הוצאה של ספר תורה, ובזה מן הסתם יש סגולה, אף שמלשונו של האר"י נראה שיש ענין מיוחד בהוצאת הספר הראשון, שעל כך שווה לתת כל ממון שהוא, עיי"ש. העיקר הוא שלא להוציא ספר פסול!

גמר טוב!