ירקות שנגמר גידולם בשביעית ונלקטו בשמינית

איך נקבע קדושת שביעית בירקות ,
מתי נחשב גמר בישול לעניין זה האם כשהוא ראוי לאכילה או שהוא גמר להתבשל לגמרי ?

תשובה:

שלום רב

בנוגע לירקות נחלקו הדעות: ברמב"ם שמיטה ויובל פ"ד הי"ב – יג מבואר שהקובע הוא זמן הקטיף בפועל, ואם נלקטו בשמינית אין בהן קדושה וכן דעת הרמב"ן ויקרא כה, ואילו התוס' בראש השנה יג ע"ב ובסוכה לט ע"ב נקטו שהקובע הוא גמר הגידול, כלומר, שאינם גדולים עוד על ידי הקרקע והגיעו למקסימום שלהם. למעשה יש להחמיר כשתי הדעות [גם בשישית הנכנסת לשביעית וגם בשביעית הנכנסת לשמינית] ראה חזון איש שביעית סי' ז אות ט וסי' ט ס"ק יג טז יז.

שבוע טוב!