היתר מכירה – בליעות בכלים בשעת הדחק

האם אפשר בשעת הדחק לסמוך על היתר מכירה / לאכול בכלים שאכלו בהם היתר מכירה?

תשובה:

שלום רב

בענין זה כידוע נחלקו הדעות וקטונתי מלהכריע בו. לדעת הגרי"ש אלישיב והגר"ח קנייבסקי המכירה אינה מועילה כלל ויש להכשיר את הכלים, ולדעת הגר"ע יוסף המכירה מועילה ואין חשש, כך שברור שמי שמיקל בזה בשעת הדחק יש לו על מי לסמוך, אבל עדיף כמובן להמנע במידת האפשר. במקרה שבישול ההיתר מכירה לא היה ב24 שעות האחרונות, ודאי יש להקל בדיעבד.

חג שמח!