עד איזה גיל אפשר להכניס ילדה לבית הכנסת

בס"ד

שלום וברכה לרבנים האתר דין שליט"א,

לפי הפוסקים אין גיל לאיסור הסתכלות על אשה, וגם ראיתי בכמה תשובות שליכם כאן באתר החשוב הזה שכן הורתם לשואלים. שאלה פשוטה , כיון שכן הדבר ובצירוף הלכות דבש"ע א"ח על קדושת בית הכנסת, אחד שבא עם בתו שהיא בת 5 לבה"כ ומתפלל כש"צ (סתם, הוא לא קבוע כלל) ושם בתו בצדו לצד הדוכן בכסא ומתפלל וכל הקהל רואים אותו והילדה (וכמה אברים שלה שלא מכוסות), הנכון היה לא לתת לו ביום זה להתפלל כש"צ אם כן יעשה.

השאלה היא מה חוות דעת שליכם על זה?

תודה רבה , ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

כפי שגם אתה מעיד שראית כמה תשובות באתר. ומן הסתם ראית שהבאנו את דברי החזון איש (או"ח סי' טז אות ח') שכתב שאין גיל להרהור והכל תלוי במראה של הילדה אם היא מעט בגרה כבר או עדיין לא. ולכן איני יודע להשיב לך על שאלה זו. ראה גם בשו"ת אור לציון (ח"ב פרק ו' אות יב) שכתב שבדרך כלל זה בגיל שש או שבע, והמקל יש לו על מי לסמוך. לכן, אם האיש הכניס ילדה זו לבית הכנסת, ולא העירו לו כך שמן הסתם רוב הציבור מקילים שם להכניסם בגיל כזה, לכן גם היה זכאי להתפלל כש"ץ.