ממתי ניתן לקנות פירות וירקות ללא חשש שמיטה? / יעוץ

שלום וברכה כבוד הרב
תודה על כל התשובות המועילות

1. רק מוודא שוב, פירות לפחות עד חנוכה בערך צריך לרכוש עדיין יבול נוכרי (כולל תפוח אדמה וכל מה שמברכים עליו כ"פרי האדמה?) ומה לגבי ירקות, גם יבול נוכרי עדיין?
2. האם מותר לעבוד בחול המועד, לעסוק בעיסוקים של חיפוש פרנסה בע"ה בחול המועד וכו'? לכתוב דברים?
3. אני בע"ה יקנה לי היום את חובות הלבבות, שמעתי ששער הביטחון מאוד מחזק בעבודת ה', מומלץ לקרוא מדי יום את שער הביטחון אפילו קצת, זה מחיה כך שמעתי.
4. אם קפצתי יותר מדי מהר מאי הגעה לבית הכנסת, להגעה כל יום ל-3 תפילות, ועדיין קשה לי לקום בבוקר בשעות הללו לעיתים (עקב הליכה לישון מאוחר מדי שאני לא מצליח להתגבר עליה כי אני מרגיש חוסר ניצול מספיק של היום) ואז אם אני לא מצליח לקום אז אני מרגיש רע ולחץ
אפשר להקל מעצמי כרגע, ולהפחית את ההגעה בצורה כלשהי?

תודה רבה כבוד הרב והמשך יום נעים בע"ה

תשובה:

שלום רב

  1. טעות לא פירות אלא ירקות עד חנוכה, לגבי פירות יקח עוד הרבה זמן עד שיהיו מהשנה השמינית, כיון שמה שחנט בשנה השביעית קדוש בקדושת שביעית [בשונה מירקות בהן הכל הולך אחרי הלקיטה], בתחילת הקיץ יהיו כבר פירות שמינית.
  2. אסור לעשות מלאכה בחול המועד ולא לכתוב אלא דבר האבד, כמו טלפון דחוף לצורך המועד, או חידושי תורה שעשויים להשכח.
  3. מעולה! רק תדע שהוא ספר קשה קצת, לא להתייאש.
  4. לא, אל תקל על עצמך פשוט אל תלחץ, ואם קרה שלא קמת לא נורא. באופן כללי תביט תמיד קדימה ולא אחורה, זה מביא ליאוש. אבל למה להחליט שמראש מוותרים, רוץ לבית הכנסת תתפלל לאלוקים ותהנה החיים…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אוקי, תודה רבה כבוד הרב
    ומה לגבי חשמל, אפשר להדליק בחול המועד?
    ולצפות בסרטונים במחשב, ולכתוב במחשב דברים, נגיד לצורך פרסום באתר לזיכוי הרבים וכדומה