הזמנת מחלל שבת לסעודה שמחמתה יסע בשבת

בס"ד
שלום כבוד ברב.
אחי ומשפחתו נוהגים לחגוג עם משפחתי והורי חג ראשון סוכות ,הבנתי שיתכן ויש בעיה בזה מהסיבה שהוא נוסע אחרי הסעודה חזרה לביתו,אנא עצתך מה לעשות?אם יש דרך להזמינו דרך אימי?

תשובה:

שלום רב

אכן אסור להזמין את האח לסעודה כאשר מחמת כן הוא יסע לביתו, אולם כפי שאני מבין לא אתה המזמין אלא אימך, ואני מניח שהיא לא מתייעצת איתך בענין, אז לא כדאי לעשות מהומות… כמו כן, אם יש חשש שאם האח לא יוזמן יעורר הדבר כעס אצלו, יש מקום להקל.

מקורות:

מקורות בהרחבה ראה כאן.