טבילת בקבוקי יין משומשים

בס"ד

שלום הרב,

קניתי מיץ בבקבוק זכוכית ,הבקבוק מיוצר בחו"ל, ואחרי שגמרתי אותו השתמשתי בו בתור בקבוק מים .
א. האם הבקבוק צריך טבילה מקווה כלים ?מה דין המים שנמצאים בבקבוק, האם מותרים/אסורים לשתייה?

ב.אם הטבלתי רק את הבקבוק בלי הפקק(הפקק מברזל) מה דין המים שנמצאים בבקבוק,מותרים/אסורים לשתייה?

תודה רבה
שבת שלום לכל ישראל

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בבקבוקים שיוצרו בחו”ל, בהחלט צריך להטבילם קודם השימוש, כיון שאתה מייחד אותם לשימוש קבוע. יש לטבול גם את הפקק. המים בכל מקרה אינם נאסרים.