האכלת בעלי חיים בשבת ובחג

בס"ד
שלום רב
יש לנו חתולים בחצר שבאים כל יום לאכול . האם מותר היה להאכיל אותם בכיפור? בתודה מראש…

תשובה:

שלום רב

יום הכיפורים דינו לענין זה כשבת, ואסור להאכיל בשבת בעלי חיים שאין מזונותם עליך, כלומר שאינם מבוייתים ושייכים לך [כמו אדם שמחזיק בבית ארנבות תרנגולים כלב וכדומה], אף שהם רגילים לבוא לחצר ולאכול שם.

מקורות:

ראה שו”ע או”ח סי’ שכד סעי’ יא. במגן אברהם שם ס”ק ז עורר שמחמת דין זה יש להמנע ממנהג נתינת הלחם לפני הציפורים בשבת שירה, אולם בס’ דעת תורה למהרש”ם כתב שהואיל ושם הוא מנהג של מצוה לא נחשב הדבר לטירחה שלא לצורך ומותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כה"ח (סי' שכד סקמ"ג) הובא במשנ"ב דרשו שם הע' 14, נוקט שאפשר לתת להם אוכל משום צעב"ח,
    וכדברי הדעת תורה יש עוד כמה אחרונים שעומדים כן יעויין חזו"ע שבת ח"ד עמ' רעא, ובלוית חן עו, ובספר השבת והלכותיה (זכאי) סי' לה סט"ז הביאם בהערה, והובאו גם בשש"כ (פכ"ז הע' עג).