משחקים ביום כיפור

שלום רב, האם מותר לשחק במונפול, דמקה, ששבש, או טאקי ביום כיפור?

תשובה:

שלום רב

מותר לשחק במשחקים אלו בשבת ויום הכיפורים, כאשר לא משחקים על רווח והפסד אלא להנאה בלבד, ונשמרים שלא לעבור על איסור בורר במיון, אבל כמובן אין דברינו אמורים אלא לילדים אדם מבוגר יודע את תכליתו של היום הקדוש, שניתן לנו לכפר על כל עוונותינטו ולרומם אותנו לפסגות! אחד הטעמים לצום יום הכיפורים הוא כדי להדמות למלאכי השרת, כלומר, ביום זה אנחנו מתרוממים מעל כל העולם הזנ ונדמים למלאכים, לא פגשתי מלאך שמשחק שש בש.