צום כיפור לאשה שסובלת מחרדות

שלום אני בת 33 אמא ל 8 קטנים הגדולה בת 12 אני סובלת מחרדות ונוטלת רסיטל מדי יום אני גם עם דלקת חריפה בסינוסים ונוטלת אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום אני מאד חרדה מהצום ומפתחת חרדה יש לי קטנטנים לטפל בהם מה אני עושה יש אפשרת להתיר לי רק שתייה לפחות גמר חתימה טובה

תשובה:

שלום רב

מה שחשוב הוא לקחת בצום את התרופות בצורה מסודרת. אם את מתקשה לקחת אותם בלי מים, יש לערב חומר מר במים [למשל קפה חזק מאוד שלא נעים לשתייה,] ולקחת את התרופות עם לגימה מהמים האלו. יש לומר לבעלך שהוא צריך ביום הכיפורים לסייע בטיפול בילדים, גם אם זה על חשבון חלק מהתפילה בבית הכנסת, ולא להשאיר אותך לבד עם כל הבית, ואני מקווה שבעזרת ה' תצומי בקלות ובשמחה.

כדאי להתייעץ עם רב מוסמך לגבי מניעת הריון זמנית.