חייבים לשמוע שופר ביום כיפור? הבדלה במוצאי יום כיפור / כפרות

בסד
1. האם ביום הכיפורים יש מצווה /חובה לשמוע תקיעות שופר כמו בראש השנה ?
2.במוצאי יום הכיפורים מבדילים רק על יין ומאורי האש ? ללא בשמים ?
3. את כסף הכפרות שנותנים בבוקר של ערב יום הכיפורים, ניתן לשמור בבית עד לאחר יום הכיפורים או שיש לתת אותו לצדקה לפני כניסת החג ?

תשובה:

שלום רב

  1. אין כל חובה לשמוע את תקיעת השופר שביום התענית.
  2. אכן כן.
  3. אפשר לשמור בבית עד שמזדמן לתת לעני הגון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לפי מה שידוע לי מבדילים על נר ששבת מערב יום הכיפורים. מדוע ?
    אסור להדליק אש חדשה במוצאי הצום ?
    וביום הכיפורים עצמו אסור להעביר מאש לאש ?

  2. אכן יש לברך בורא מאורי האש על נר ששבת, כלומר מעבירים אש מנר הנשמה לנר קלוע ועליו מברכים. הטעם לכך, הוא משום שבשונה מכל יום טוב הדלקת אש היתה אסורה ביום הכיפורים, ועתה אנו שבים להנות מהאור, ואת הענין הזה רומזים בנר ששבת, אף שבעצם מותר להדליק אש חדשה, אבל לברכת ההבדלה יש צורך ברמז הנ"ל, ראה משנה ברורה סי’ תרכד.
    ביום הכיפורים הדין כמו שבת, אסור להעביר אש מאש.