זמן תפילת נעילה של בחור ספרדי בישיבה אשכנזית

רציתי לדעת, שמעתי שהספרדים מקפידים שלא להתחיל נעילה יותר מחצי שעה לפני שקיעה. ספרדי שמתפלל אצל אשכנזים (בישיבה), האם צריך להקפיד על כך?
תודה רבה וגמר חתימה טובה!!

תשובה:

שלום רב,

לגבי זמן תפילת נעילה יש כידוע מחלוקת האם היא חצי שעה לפני השקיעה או מפלג המנחה. בישיבות נוהגים להתחיל הרבה לפני השקיעה (ראה שער הציון סי' תרכג סק"ב). אולם גם לדעת הספרדים לא ברור שלא ניתן להתפלל קודם חצי שעה לפני השקיעה. ראה בספר הליכות עולם שכתב הגרב"צ אבא שאול, שלדעת הרמב"ם אכן יש להתפלל רק חצי שעה לפני השקיעה ולא קודם לכן. אולם בדעת השו"ע הוא כתב שנראה שאינו סובר כן. [בפועל שמעתי שהגרב"צ אבא שאול נהג להתפלל 40 דקות לפני השקיעה. כלומר, אתה שלומד בישיבה אשכנזית ודאי שהינך יכול להתפלל כפי שהם מתפללים בפרט שגם לדעת הספרדים מעיקר הדין זה בסדר.

גמר חתימה טובה