לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אנטיביוטיקה ביום כיפור

האם לאדם עם דלקת ריאות שלוקח אנטיביוטיקה שמחייבת לאכול מותר לצום ולא לקחת אנטביוטיקה.

תשובה:

יש להתייעץ עם רופא משפחה שומר מצוות האם לפי מצבך אפשר לקחת פעם אחת ממש סמוך ליום כיפור ולדלג ביום כיפור ולקחת פעמיים במוצאי יום כיפור ולא יקרה כל נזק. אם זה אפשרי כך תעשה, אם זה לא אפשרי תיקח את התרופה על בטן ריקה [זה לא יזיק באופן כזה חד פעמי – יום אחד], רצוי לבלוע בלי מים, אבל אם אין ברירה, יש לשים קצת מים מרים עם מי מלח קפה מרוכז מאוד, או לבשל מים בקליפה של רימון ולשתות עם מעט מים כאלו את התרופה.

גמר חתימה טובה.