מתי לעלות לקבר אבא ל"שלושים" שחל בסוכות

אבי נפטר בתשע"ה בי"ד אלול ונקבר ט"ו אלול. מתי נוכל לעלות לשלושים לבית הקברות? כמדומני שהשלושים חל בחג סוכות ולכן חשבתי לעלות לקבר ל"שלושים" אחר החג, ב"אסרו חג" כג תשרי. אחותי רוצה לעלות בכ"ו תשרי. האם אוכל להסכים?

תשובה:

שלום רב,

אכן העליה לקבר ביום השלושים חל בחג הסוכות, שהרי מוים שלושים יום מיום הקבורה (ראה ש"ך יו"ד סי' תב סק"ה). לכן צריכים לעלות לקבר מיד לאחר החג. וניתן לעלות לקבר באסרו חג (ראה בדברי סופרים פס”ב אות ה’). לכן לא ברור לי מדוע האחות רוצה לדחות את העליה לקבר, לא דוחים ללא סיבה. (אולם אם יש לה איזה סיבה, צריכים לדעת שודאי עדיף שלא לעשות מחלוקות, זה ודאי לא לרוחו של אביך המנוח ז"ל).