מי ראוי להיות שליח ציבור? / נפטר ונקבר למחרת היום / הכנה לתקיעת שופר

תוכן:
1)אדם שלא חביב על כל המתפללים בולע המון מילים בתפילה ממהר בזמן תפילה האם יכול להיות חצי שליח ציבור הכוונה שהוא מתפלל פתיחה פלוס זמירות? תודה מכבודכם
2) בן אדם שאמור להיות שליח ציבור מגיע לתפילה לאחר "ברוך שאמר" האם יכול להיות שליח ציבור?
3) אדם ניפטר בתאריך כ" באב אבל ניקבר בכ"א באב מתי יהיה הזכרת השנה בשנה ראשונה ושנה שניה
4)תוקע בשופר בראש השנה ויום הכיפורים חייב לפי ההלכה ללמוד הלכות תקיעות אצל רב או אדם שהוסמך לזה?
תודה על הכל

תשובה:

שלום רב

  1. מעיקר הדין אין צורך בשליח ציבור בפתיחה וזמירות, כך שכדי לשמור על אוירה נעימה בבית הכנסת הייתי מציע לאפשר לו לעשות זאת. אולם, יש להודיע לו על הזמן המדוייק בו מתחילים ישתבח! אין לתת לו למהר את הציבור, ואם סיים לפני הזמן הזה, ימתינו עד הזמן הנקוב.
  2. אנחנו לא צריכים להיות שופטים ושוטרים של אנשים אחרים…. מה יקרה אם יהיה חזן?
  3. כיון שאין הפרש של שלושה ימים בין הפטירה לקבורה הכל נקבע לפי יום הפטירה. ראה כאן בהרחבה.
  4. תקיעות בראש השנה הן חובה וודאי חובה לדעת את הלכותיהן היטב. אין צורך בכתב סמיכה… אבל ללמוד טוב, וכדאי יחד עם הרב המקריא. תקיעות יום הכיפורים הם מנהג בעלמא וגם אם לא יצאו טוב זה בסדר גמור.