החליפו טבעות וקבעו ביניהם להתחתן בעתיד

שלום כבוד הרב, אני בעלת תשובה הרבה שנים ומעוכבת קצת בזיווג. עשיתי קצת חושבים ואני חוששת אם לדבר הנ"ל יש השפעה על העיכוב: לפני הרבה שנים אני ובן זוג מהעבר הרחוק החלפנו טבעות והבטחנו אחד לשני שנתחתן יום אחד בעתיד. בעוונתי הרבים… זה היה לפני הרבה שנים.
עשיתי מאז לפני ראש השנה התרת קללות/נדרים כללית עם הציבור.
האם יש לאותו מעשה מהעבר השפעה על זה שעוד לא התחתנתי?

תשובה:

שלום רב,

התרת קללות נדרים וכד', אינו קשור לנושא זה כלל!

יתכן שבהתחייבות זו ישנה מחוייבות הדדית להתחתן,התחייבות שלא מומשה עדיין, ולכן אני ממליץ לך לבקש את ממנו למחול לך על ההתחייבות.

שיהיה בהצלחה וגמר חתימה טובה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב, זה היה לפני כשמונה שנים ומסיבת צניעות אני לא מעוניינת ליצור עימו קשר
    לא באופן ישיר ולא ע"י שליח.
    אני יודעת שהוא כבר המשיך הלאה, והוא אף ביקש את מחילתי על כמה דברים שהוא עשה לי.
    החשש שלי היה שמא הבטחה זו הינה בגדר נדר שכן אולי לשון הבטחה נחשב גם כן לנדר.
    האם הבטחה זו הינה בגדר נדר שיש להתיר?

  2. ההבטחה הזו אינה בגדר נדר. אלא יתכן שזה התחייבות וקנין להתחתן. התחייבות זו דורשת מחילה של הצד המפר את ההתחייבות. אני מבין בהחלט שבנסיבות שהתפתחו עם השנים (בעיקר אצלך) הנישואין איתו הם כבר לא רלוונטיים, אבל אולי בכל זאת כדאי לבקש את מחילתו.