לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הדלקת נרות יום טוב לאחר הסעודה

אנחנו הולכים בליל רה"ש לאכול אצל ההורים. וחוזרים לישון בביתנו. האם יכולה האשה להדליק נרות יו"ט בלילה כשאנחנו חוזרים לבית?

תשובה:

שלום רב

מקום ההדלקה מעיקר הדין הוא במקום האכילה ולא במקום השינה. אולם, כאשר במקום האכילה כבר יש אנשים אחרים המדליקים ראוי לכתחילה להדליק במקום השינה באופן שהצעת בשאלתך.

מקורות:

הטעם לכך, הוא משום שיש מחלוקת אם מברכים רק על הנר הראשון שדולק או גם על תוספת אורה, השו”ע בסי’ רסג סעי’ ח סובר שלא לברך והרמ”א מיקל וכן מנהג האשכנזים, וכיון שבעלת הבית או אשה אחרת כבר מדליקה נרות, נמצא שלדעת חלק מהפוסקים שוב לא ניתן להדליק שם בברכה, אא”כ האורחים מדליקים בחדר מיוחד להם. אולם, כאמור, לא ניתן להדליק בחדר השינה אלא אם כן אחד מבני הזוג נשאר שם קצת בתחילת הלילה להנות מהנרות, או שהנרות ארוכים דיים שידלקו בשעה שישבו לחדרם לאחר הסעודה. או לחילופין כמו שהצעת להדליק אחרי האכילה, אבל שיהנו מהאור, ולא ישנו מיד.

על פרטים אלו ע”ע שמירת שבת כהלכתה פרק מה סעי’ ח. ופרק מג הערה כח.