לשלם חשבון חשמל עבור חבר בתשלומי קרדיט

בס״ד
שלום רב,
בענייני תשלומים בקרדיט.
חבר נקלע לצרה, הוא מועמד לניתוק חשמל בחברת חשמל עקב חוב, ואין באפשרותו לשלם את החוב בתשלומים היות ויש לו רק אמצעי תשלום דיירקט. הוא ביקש ממני שאשלם עבורו והוא יחזיר לי בצ׳קים. הבעיה כאן, שחברת החשמל עושים רק תשלומי קרדיט. האם מותר לי לשלם את החוב עבורו בתשלומי קרדיט והוא יחזיר לי את הסכום + ריבית הקרדיט שגבו ממני?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מותר. ועדיף שתסכם איתו שתנאי ההיתר עיסא שיש לך עם חברת האשראי לגבי הריבית חלים אף עליו.

מקורות:

למיטב ידיעתי אין אפשרות לבטל את הריבית לאחר ביצוע התשלום, וממילא הרי זה דומה למה שכתב הפתחי תשובה ביו"ד סי' קע סק"א בשם החתם סופר. בנוסף לכך, דעת הט"ז שם סק"ג שתנאי ההיתר עיסקא חלים אף על הלווה השני (בעל החוב בחברת חשמל).