טבילת כלים אלקטרוניים

כלי הטעון טבילה ויש בו מערכת אלקטרונית שרגישה למים העיצה בזה היא לפרק ולהרכיב ע"י אומן וכיון שאינה לכל הדעות יש לצרף לזה את המ"ד שכלי מחובר לחשמל פטור נמצא לפ"ז כגון מיחם חשמלי כיון שההשתמשות בו היא ע"י חיבור לחשמל יועיל בו פירוק והרכבה לפטור מטבילה
כך ראיתי באיזה ספר האם כך נוהגים או שאפשר להקל בזה גם בכלי שלא מחובר לחשמל
ומה הדין במקום שאין חשמל אלא השימוש בגנרטור קטן פרטי האם בכה"ג לא יועיל הרכבה ופירוק

תשובה:

שלום רב

למעשה בכל כלי שיש בו מערכת דיגיטלית מקילים באופן זה, אולם יש צורך לפרק בו דבר חשוב המצריך מעשה אומן, לא איזה בורג שנים…