נטיעה במים בשמיטה

האם מותר להוציא אלוורה ולשים אותה במים עד אחרי ראש השנה?
היא שתולה במקום שאנחנו עושים דק ופרגולה

תשובה:

שלום רב

תוכלו לעשות זאת אם הכלי של המים יהיה בתוך הבית ולא תחת כיפת השמים. יש להקפיד שלא להכניס אפילו לרגע אחד מחוץ לבית.

מקורות:

על נטיעה במים בשמיטה נחלקו הדעות, בשו"ת נחפה בכסף יו"ד סי' ה התיר, ולעומתו בכרם ציון הר צבי סי' יא הביא לאסור, וכן כתב מהרי"ל דיסקין סי' כז. החזון איש דן בארוכה לגבי נטיעה בעציץ שאינו נקוב בבית וכתב שאין למחות ביד המקילים, ולפיכך הורה שאם לא מדובר בנטיעה ממש אלא בתוך מים שיש שהקלו גם חוץ לבית, יש להקל בתוך הבית.