גניבת דעת בשירות לאומי

שלום, אני משרתת שירות לאומי במשרד ממשלתי, וישנם מקרים רבים בהם אין עבודה דחופה, ולמעשה זמני בידי,
שאלתי היא האם מותר לי לעסוק במטלות שלי (לימודים לפסיכומטרי) בזמן הפנוי, או שעלי לחפש דרכים נוספות להועיל, שכן אני מתנדבת שם כבת שירות והתקן ממומן מכספי ציבור?
לתשובתכם אודה

תשובה:

שלום רב

אני מניח שכאשר שלחו אותך לתעסוקה כזו או אחרת ברור היה לכל שאת לא אמורה לחפש כיצד להועיל לציבור, אלא רק לעשות בצורה הטובה ביותר מה שיטילו עליך, כך שלא נראה שיש בעיה כל שהיא לעסוק בזמנך הפנוי בדברים אחרים. אכן, בת שמשרתת בבית חולים וכדומה שכל מה שרק תעשה הוא פעולה אמיתית של חסד, ודאי טוב תעשה אם תעשה כל שביכולתה כדי להועיל ולסייע ושכרה הרבה מאוד, ודאי לא לחינם נשלחה לשם… אבל אין לזה כל קשר למחוייבותה כלפי הציבור או המדינה.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על המענה המהיר יישר כוח

    אבקש לציין שהמטרה בשירות לאומי היא לתרום למדינה ובכך להועיל לציבור, במקרה שלי בזירוז הליכים בירוקרטיים במשרד הבריאות..