לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

השכרת ציוד לחנות הפתוחה בשבת

שלום רב
אדם הרוצה לשווק מפות למקום שאין לו כשרות ופתוח בשבת האם יש בזה איסור מסייע? לכאורה אין קשר בין שיווק מפות לסיוע בחילול שבת כמו שיש מתירים להשכיר בית לאדם שאינו שומר שבת? מהי דעת הרב?

תשובה:

שלום רב

ברור שאין כל איסור בדבר, כיון שהמפות אינן מיועדות לשימוש דוקא בשבת, כפי שמותר למכור לאדם חילוני סירים תנורי אפייה מזגנים ועוד ועוד… וראה עוד מה שכתבנו כאן.