תלונה לפיקוח העיריה נגד שכן שנוטע עץ צמוד לקיר משותף

שלום לרבנים,
קנינו בית ושטח אדמה חלק מדו משפחתי כאשר השכן בשטח בנה את כל ביתו באופן לא חוקי וכן לקח כ30 מטר יותר מחלקו
במהלך הוצאת היתר הבנייה השכן התנגד לנו מספר פעמים ונאלצנו לשנות תוכניות בנייה כמה פעמים למרות שגם בועדות בנייה של העיריה הודיעו לו שהוא לא מה חוקי – ובכל זאת רק מאיתנו דרשו תיקונים.
כרגע במהלך הבנייה הוא שתל עץ זית (למרות השמיטה) נשען על קיר הבית שלנו שאמור להיות הקיר המשותף אבל בגלל השהוא הזיז את הבית שלו בשטח יש לו רווח של שני מטר שהוא קורא להם ״ הגינה שלו״
שתילת העל פוגעת באיטום הקיר שעדין לא נעשה וחשש מפני שורשים שיפגעו בעתיד.
כל נסיונות דיבור עימו נתקלים במריבות וסירוב מצידו
האם מותר לפנות לפיקוח העיריה כדי שיזז את העץ?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כן. מותר לך לפנות לפיקוח העירייה.

מקורות:

כאשר הנזק הוא מיד, כמו במקרה זה שהשתיל נשען על הקיר ופוגע באיטום, הנזק מגיע מיד יש חיוב הרחקה. עיין רמ"א חו"מ סי' קנה סעיף כה שיש חילוק בין נוטע אילן לנוטע גרעין ועיין בעלון המשפט גליון 64 עמוד 5.

מאחר והצד השני גם התנגד בעירייה, לא נראה שיש צורך לתבוע בבית דין. כמו כן, אדם הנוטע בשביעית, ככל הנראה, לא יסכים לדון בבית דין.